Kurum Adı : Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi
Telefon : 02124057006-02124057005
Faks : 02124057006
WEB Adresi : http://ogrencidenarmagananadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Başakşehir Mah. Anafartalar Cad. No 4/1 Oyakkent Yanı BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL

VİZYON
Yenilikçi ve güçlü eğitimci kadrosu, öğrencileri ve velileri ile birlikte, çağın gerektirdiği eğitim ve öğretim ortamını oluşturarak başarılara imza atan, farklılıkları ile fark yaratan öncü bir eğitim kurumu olmak.

MİSYON
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, millî ve evrensel değerleri özümsemiş, vatanını ve ulusunu seven; sorun çözme, iletişim kurma, işbirliği içinde çalışma, bilgi teknolojilerini kullanma becerilerine sahip, bireysel ve toplumsal sorumluluk taşıyan, üreten ve paylaşan bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmak.

BAŞARILAR
2012 - 2013 eğitim - öğretim yılında Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Gençler Satranç Turnuvası İlçe İkinciliği; 2014-2015 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kompozisyon birinciliği, 10 Kasım Atatürk´ü anma kompozisyon dalı ilçe ikinciliği; 2015-2016 24 Kasım Öğretmenler Günü Kompozisyon Birinciliği, 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulu ezbere İstiklal Marşı okuma ikinciliği ve Resim ikinciliği, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Şiir ve Resim birincilikleri, Voleybol kızlar ilçe ikinciliği, erkekler ilçe birinciliği başarılarımız vardır.

Öğretmen Sayısı : 42
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 777
Öğretim Şekli : Tekli Eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:35
Derslik Sayısı : 29 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce Almanca İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : 0
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkeze 1km ve İl merkeze is 35 km mesafededir.
Ulaşım : Otobüs, Minibüs, Metro
Servis Bilgisi : Okulumuz servis hizmeti Avrupa Turizm tarafından karşılanmaktadır. İletişim: 0212 485 80 00
Yerleşim Yeri Bilgisi : Başakşehir Mah. Anafartalar Cad. No:4/1 Oyakkent Yanı BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL

İSTATİSTİKLER
Kontenjan Bilgileri : Güncel kontenjan bilgileri için https://e-okul.meb.gov.tr/ortaogretim/okl/ook06006.aspx adresini ziyaret ediniz.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 9. Sınıf Taban Puanı: 393,587 10. Sınıf Taban Puanı: 366,909 11, Taban Puanı: 265,688 31 12. Sınıf Taban Puanı: 328,236
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : Okulumuz henüz mezun vermemiştir.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Okulumuz henüz mezun vermemiştir.

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Futbol, Voleybol, Basketbol, Futsal, Badminton, Masa tenisi, Satranç
Bilimsel Etkinlikleri : Görme engelliler için periyodik cetvel, Güneş panelinden elektrik üretme ve telefon şarj etme
Proje Çalışmaları : Erasmus, Başaryı Artırma Eylem Planı, Yetim Kardeş Projesi, Temiz Okul Temiz Çevre Projesi, Trafik Olimpiyatı Projesi